- အလေးချိန် - ၅၁၀ ဂရမ်
- ထုတ်လုပ်သည့်နိုင်ငံ - ဂျပန်
- ပါဝင်သောပစ္စည်းများ - ခေါက်ဆွဲတွင်ဂျပန်နိုင်ငံထွက်ဂျုံနုမှုန့်၊ အသီးအရွက်ဆီ၊ ဆားတို့ပါဝင်သည်။ ဆော့စ်တွင် လိမ္မော်သီး၊ ပန်းသီး၊ ဂျပန်ပဲငံပြာရည် (Shoy) Dashi (ငါးဟင်းခတ်မှုန့်) တို့ပါဝင်သည်။
- ချက်ပြုတ်ပုံအညွှန်း - မိမိနှစ်သက်သော အသား၊ ပင်လယ်စာ တစ်မျိုးမျိုးကို ဆီအနည်းငယ်ဖြင့် ဆီသတ်ပြီး ကြက်သွန်နီ၊ ဂေါ်ဖီတို့ကိုထည့်၍ ဆီသတ်ပါ။ အရွက်များနွမ်းလာလျှင် ခေါက်ဆွဲကိုဖွ၍ ကြော်ပါ။ ခေါက်ဆွဲပူလာလျှင် အထုပ်တွင်ပါသော ဆော့စ်ကို ဆမ်းပြီးနှံ့အောင်မွှေပါ။ ပြီးလျှင် ပန်းကန်ပြားတွင် ကြက်ဥမကြတ်တကြတ် ကြော်ကို ခေါက်ဆွဲပေါ်တင်၍သော်လည်းကောင်း၊ ဆီသတ်စဉ်မွှေကြော်၍သော်လည်းကောင်း ထည့်၍သုံးဆောင်နိုင်ပါသည်။
- ဓာတ်မတည့်မှုလမ်းညွှန် - ပါဝင်ပစ္စည်းများနှင့် ဓာတ်မတည့်ပါက စားသုံးရန်မသင့်တော်ပါ။
- အသိပေးချက် - သက်တမ်းလွန်ခြင်း အထုပ်ပေါက်ပြဲခြင်းတို့ဖြစ်နေပါက မစားသုံးသင့်ပါ။